DIY

Recept vloeibare Deodorant maken voor Deoroller

Recept vloeibare Deodorant maken voor Deoroller

Hoe maak je eenvoudig zelf een heerlijk geurende vloeibare Deodorant met essentiële oliën van 100% natuurlijke ingrediënten voor in een lege deoroller voor dagelijks gebruik.

Welke ingrediënten zitten er in dit recept vloeibare deodorant voor deoroller: gedestilleerd water, alcohol, honing of glycerinebaking soda en essentiële oliën.

Recept vloeibare Deodorant maken voor Deoroller

We zijn allemaal opzoek naar betere alternatieven voor reguliere cosmetica zoals anti-transparant en deodorant met toevoeging van ingrediënten zoals aluminium en parabenen, deze willen we het liefst vermijden.

Er zijn gelukkig voldoende natuurlijke alternatieven om een goed werkende natuurlijke deodorant te maken om lichaamsgeurtjes ontstaan door zweten te bestrijden.

Werking ingrediënten in deze natuurlijke vloeibare deodorant.

Essentiële oliën in Deodorant

We willen een deodorant die lekker ruikt, fris aanvoelt en je oksels op een natuurlijke manier verzorgt. Door toevoeging van essentiële olie, vermindert de activiteit van bacteriën die de nare zweetgeurtjes veroorzaken.

Door het combineren van verschillende essentiële oliën krijg je heerlijke parfumgeuren met zijn eigen werking en eigenschappen gebaseerd op de door jouw gekozen oliën. Naast de werking van geur hebben essentiële oliën een antiseptische werking.

Essentiële oliën kunnen zuiverend werken, weefsel herstellen, schimmelinfecties bestrijden en hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Essentiële oliën zijn hierdoor een perfect DIY (Do it yourzelf) ingrediënt voor zelfgemaakte natuurlijke cosmetica zoals deze vloeibare deodorant.

Emulgator in zelfgemaakte Deodorant

Omdat we gedestilleerd water gebruiken in dit recept en essentiële olie niet goed mengt met water, maar er uiteindelijk bovenop gaat drijven hebben we een emulgator nodig die er voor zorgt dat alle ingrediënten met elkaar mengen en verbinden.

Glycerol / Glycerine lost goed op in water en is hydrofiel (vocht opnemend). het zorgt er voor dat essentiële olie en andere ingrediënten mengen met water. Een andere natuurlijke emulgator is honing en ook een prima alternatief ingrediënt om te gebruiken in deze deo.

Conservering en houdbaarheid natuurlijke deodorant

We willen natuurlijk graag dat onze zelfgemaakte deodorant wat langer houdbaar is. Daarom gebruiken we Alcohol 96% voor natuurcosmetica als belangrijk ingrediënt voor de conservering / houdbaarheid in dit recept vloeibare deodorant om schimmels en bacteriën geen kans te geven. Alcohol is ook een emulgator die helpt bij het mengen van essentiële olie met water.

Baking soda is een zuiveringszout / natriumbicarbonaat die naast een gezond effect op de huid helpt je lichaam te ontzuren, het verdrijft nare geurtjes doordat het helpt bij het doden van vrijwel alle bacteriën die deze vervelende geurtjes veroorzaken.

De houdbaarheid / concervering van dit recept vloeibare deodorant zal tussen de 3 tot 6 maanden zijn.

Benodigdheden recept vloeibare deodorant maken

andere voorbeelden van heerlijke essentiële olie combinaties die wij gebruikt hebben voor in deze vloeibare parfum deodorant zijn onderstaande, maar natuurlijk zijn vele combinaties mogelijk.:

  1. 6 druppels citroen essentiële olie, 6 druppels grapefruit essentiële olie, 6 druppels Elavation Joyful blend.
  2. 5 druppels petit-grain, 3 druppels patchouli essentiële olie, 3 druppels balance essentiële olie, 3 druppels Ylang Ylang essentiële olie.
  3. 12 druppels sandelhout essentiële olie, 5 druppels citroengras citrus bliss essentiële olie, 4 druppels cederhoud essentiële olie en 4 druppels lavendel essentiële olie. (Deze combinatie van geuren wordt zeer gewaardeerd door mannen, en is hierdoor de ideale deodorant voor heren.

lege deodorant roller / deoroller van glas

Verpakken en bewaren van zelfgemaakte cosmetica zoals deze deo.

Wij geven de voorkeur aan een glazen verpakking om deze zelfgemaakte deodorant in te bewaren. En goed werkende deodorant roller is deze lege deodorant roller van glas. De roller rolt prettig en verdeeld de deodorant prima onder de oksels.

Inleiding tot Modern Essentials, Pocket gids essentiële oliën NederlandsEssentiële oliën zijn een heerlijk geurende en goede antibacteriële toevoeging om geurtjes te verdrijven. Salie en Den zijn oliën die tevens helpen het zweten te verminder. Lavendel ruikt heerlijk en is tevens een extra verzorging voor de huid. Limoen en Wild orange hebben een heerlijk frisse tropische geur. Citroen en tea tree werken antiseptisch, ontsmettend en extra bederfwerend en bacteriedodend. De  pocketgids Inleiding tot Modern Essentials is een onmisbaar en heel handig boekje op zak formaat over het gebruik en de werking van essentiële oliën. Het Modern Essentials boek is een naslagwerk dat je niet mag missen als je zuivere essentiële oliën wilt gebruikt binnen je gezin of praktijk.

Gebruiksaanwijzing recept vloeibare Deodorant:

Meng en combineer alle genoemde ingrediënten in een glazen of metalen kom / bakje. Giet met een trechter de vloeibare deodorant in een lege deodorant roller.

Lees ook een eerder geschreven blog over zelf deodorant maken.