DIY

Pollen & Lentekriebels – Tips + weetjes, natuurlijke oplossingen

Pollen & Lentekriebels Tips + weetjes, natuurlijke oplossingen

Pollen & Lentekriebels klachten ontstaan tijdens de bloeiperiode van een bepaald gewas. Vaak wordt er gesproken over Lentekriebels of pollen seizoen. In de maanden januari t/m oktober hebben veel mensen last van een vervelende reactie die ontstaat door hooi of pollen door de microscopisch kleine deeltjes stuifmeel (pollen) afkomstig van planten, struiken, bomen, grassen en kruiden. Tijdens de bloeiperiode verspreiden pollen zich door de lucht. Het afweersysteem raakt door deze pollen van slag en het lichaam produceert hierdoor het stofje histamine. De klachten van het stofje histamine kunnen zo vervelend zijn dat ze je belemmeren in je dagelijks functioneren.

Pollen & Lentekriebels - Tips + weetjes, natuurlijke oplossingen

Verschijnselen Pollen & Lentekriebels

Wanneer je last van Pollen & Lentekriebels hebt komen de volgende klachten / verschijnselen je vast bekend voor: kriebel in je neus, loopneus, niesbuien, geïrriteerde tranende, jeukende ogen, benauwdheid.

Er zijn tal van medicijnen en pilletjes op de markt om Pollen & Lentekriebels te bestrijden. De pilletjes en neussprays van de apotheek of drogist werken helaas niet voor iedereen. Soms hebben deze medicijnen ook vervelende bijwerkingen zoals futloosheid en je slaperig voelen.

Pollen & Lentekriebels klachten bestrijden is soms een behoorlijke zoektocht en een kwestie van het juiste middel vinden tegen jouw reactie.

Natuurlijke oplossingen Pollen & Lentekriebels.

Gelukkig bestaan er tal natuurlijke oplossingen en middeltjes die helpen bij het bestrijden van de klachten door Pollen & Lentekriebels. Een aantal van deze natuurlijke oplossingen hebben wij op een rij gezet. Zo zijn er een aantal essentiële oliën die het lichaam effectief kunnen ondersteunen bij Pollen & Lentekriebels.

Lavendel (Lavender)Pepermunt (Peppermint)Citroen (Lemon)TeaTree (Melaleuca) Softgel seizoenssamenstelling (TriEase)

Deze essentiële oliën ondersteunen bij ongewenste reacties van het immuunsysteem en kunnen vervelende klachten verminderen.

Lavendel essentiële olie

Lavendel Essentiële olie - Lavender Lavendula angustifolia dōTERRA 15mlEen hele bekende en simpele oplossing om klachten van pollen zoals geïrriteerde kriebelende ogen en neus te verlichten is Lavendel olie. Doe een druppel op je duim en druk deze tegen je verhemelte.

TriEase softgels dōTERRA - hooikoorts, pollenallergie capsuleMaak zelf een mix van Lavendel olie, Pepermunt olie en Lemon citroen olie. Deze mix is ook kant en klaar verkrijgbaar in een softgel. De TriEase softgels zijn gemakkelijk in te nemen en ondersteunt het lichaam ongeveer 24 uur. TriEase softgels van dōTERRA zijn ontwikkeld om het lichaam te helpen beschermen tegen invloeden van de omgeving en het seizoen. Deze krachtige formule bevorderd een gezonde ademhalingsfunctie en helpt op een natuurlijke manier ongemakken te verlichten / behandelen.

Triease softgels proberen?

Probeer verpakking capsules TriEase softgels van dōTERRA. Wil jij kennismaken met de Triease softgels? Elke softgel bevat gelijke delen van citroen, lavendel en pepermunt oliën. Wij hebben zeer veel positieve ervaringen bij dit product. Wil jij ook ervaren hoe deze drie essentiële oliën op een natuurlijke manier effectief helpen bij Pollen & Lentekriebels

Neem zo nodig 1 tot 2 softgels per dag. Innemen met een beetje water. Binnen een half uur kan de werking merkbaar zijn. Klachten als een lopende neus, niezen, kriebel in de neus en tranende ogen kunnen sterk minder worden door het regelmatig gebruiken van deze samenstelling. Met deze softgels bouw je een spiegel op zodat je het hele seizoen geen last hebt van de pollen!

Lemon citroen essentiële olie

Citroen essentiële olie dōTERRA Lemon Citrus limon 15ml.Voeg Citroen olie toe aan je drinkwater om te helpen bij het afvoeren van giftige stoffen. De olie ondersteunt het immuunsysteem en helpt het lichaam te reinigen en beschermen.

Pepermunt essentiele olie

Pepermunt essentiële olie dōTERRA Peppermint Mentha piperita 15ml.Het inhaleren van pepermunt olie helpt een infectie en slijm te verminderen en geeft direct verlichting aan de sinussen en een kriebelende keel. Doe een aantal druppels in een diffuser om de olie te inhaleren, voor onderweg kan je ook een Neusinhaler aroma inhaleer stick gebruiken.

Ook kun je deze olie direct op de huid gebruiken, smeer uit op je borst en in je nek. Let op: voor degene met een gevoelige huid raden we aan de olie te verdunnen met een draagolie zoals kokosolie.

Basilicum essentiële olie

Basilicum essentiële olie dōTERRA - Basil Basilicum Ocimum 15mlBasilicum olie heeft effect op de ontstekingsreactie van allergenen (het overreageren van ons immuunsysteem). Basilicum olie werkt ontgiftend en activeert het lichaam met bestrijden van ontstekingen, vermoeidheid en pijn door het doden van de bacteriën, schimmels en gisten die leiden tot o.a. luchtwegproblemen. Doe 2-3 druppels met gelijke delen draagolie op de hand en smeer dit over je borst en de achterkant van je nek. Basilicum olie kan je ook toevoegen aan je salade dressing of een ander gerecht.

Pas op: niet te gebruiken bij mensen met epilepsie.

Eucalyptus essentiele olie

Eucalyptus essentiële olie doTERRA - Eucalyptus radiata 15mlEucalyptus olie opent de sinussen en longen en zorgt er dus voor dat je vrij kan ademen. Eucalyptus bevat 1,8 cineool wat pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Eucalyptus olie kan keel problemen verminderen zoals heesheid en hoesten en reinigt je lichaam van micro organismen en toxinen.

Je kan de olie smeren op de borst of op de reflexpunten. Maar zelf vind ik het heerlijk om er mee te stomen. Doe in een kom warm water (maximaal 50 graden) 1 a 2 druppels olie. Een handdoek over je hoofd en 5 a 10 minuten diep inhaleren.

Melaleuca essentiële olie – Tea Tree 

Melaleuca essentiële olie dōTERRA Tea Tree alternifolia 15ml.Melaleuca essentiële olie wordt vereerd om zijn onbegrensde therapeutische toepassingen en zijn reinigende en herstellende / regeneratieve eigenschappen. Deze krachtige olie kan in de lucht ziektekiemen vernietigen die allergieën veroorzaken. Het verspreiden van tea tree olie met een diffuser in huis dood schimmels en bacteriën. De olie is een antiseptisch middel en kan worden toegepast op de huid om huiduitslag en netelroos te verminderen en bacteriën en micro-organismen te doden. Bij een gevoelige huid raden we aan de olie te verdunnen met een draagolie zoals kokosolie.

Diffuser bij Pollen & Lentekriebels

Arkopharma Diffuser Aroma verspreider & LuchtbevochtigerHeb jij last van Pollen & Lentekriebels, dan kun je doormiddel van een diffuser profiteren van de volledige kracht van essentiële olie. De makkelijkste manier om aromatisch de fijne damp – nevel van de essentiële olie in de lucht te brengen is door middel van een diffuser aromaverspreider vernevelaar. Het is aangetoond dat verdamping / verneveling van essentiële oliën de hoeveelheid chemicaliën / bacteriën in de lucht verminderen en de geur en micronevel therapeutische kwaliteiten heeft en invloed heeft op onze emotionele en fysieke harmonie. Lees hier meer over de diffuser – Aromatisch gebruik essentiële oliën

Neusinhaler aroma inhaleer stick

Inhalator Neusinhaler aromatische inhaleer stick Essentiële Olie aromatherapieAls je last van Pollen & Lentekriebels hebt doe dan van de volgende drie oliën uit de introductiekit (lavendel, pepermunt en citroen) van elke olie vier druppels op de katoenen stick in de aroma neusinhaler. De Neusinhaler aroma inhaleer stick is een handig hulpmiddel om essentiële oliën aromatisch te gebruiken, zeker voor onderweg om zo de klachten te verminderen. Bij een verstopte neus kun je de combinatie pepermunt, eucalyptus, tijm gebruiken.

Er zijn heel veel aromatische essentiële olie combinaties mogelijk. Wil je meer weten over het gebruik en toepassing van etherische oliën, dan is de pocket gids inleiding tot Modern Essentials een onmisbaar en heel handig boekje op zak formaat. Het Modern Essentials boek is een naslagwerk dat je niet mag missen als je zuivere essentiële oliën wilt gebruikt binnen je gezin of praktijk.

Honing & essentiële olie gebruiken bij Pollen & Lentekriebels

honing bijenHoning is een natuurproduct en bevat van nature kleine hoeveelheden stuifmeel (pollen) van diverse planten bomen en bloemen. Uit onderzoek is gebleken dat honing eten lokaal van een imker bij jou uit de buurt een goede remedie is om hooi, Pollen & Lentekriebels te verminderen. Door honing van bijen uit je eigen omgeving te eten weet je zeker dat de bijen ook in aanraking zijn geweest met de bloem, plant of boom waarvoor jij allergisch bent. Honing is ook een prima ingrediënt om samen te gebruiken met essentiële oliën. Maak een mix van honing met een paar druppels eucalyptusolie, pepermuntolie, lavendelolie en tijmolie.

Kokosolie bij Pollen & Lentekriebels

Kokosolie, kokosnootolie doTERRA - Coconut oil Cocos nuciferaDoor kokosolie te smeren op je wimpers, aan de binnenkant van je neusvleugels en onder je ogen, worden pollen tegengehouden die irritaties opwekken. Kokosolie ruikt ook nog eens heerlijk!

Thee met essentiële olie

munt theeTot slot is het drinken van kruidenthee gemaakt van essentiële oliën erg lekker en ook nog eens een effectief middel om het immuunsysteem te versterken. Veel essentiële oliën verlichten de symptomen van lentekriebels en werken als een natuurlijke antihistamine. Maak een heerlijke kruiden thee van één of een combinatie van de volgende essentiële oliënLavendel, citroen, gember, pepermunt en sinaasappel. Voeg aan de zelfgemaakte kruidenthee van essentiële olie eventueel een eetlepel lokale honing toe.