Groene Klei Masker – DIY recept Leem Masker

Zelf een Groen Klei Masker / Leem gezichtsmasker maken? Volg dit leuke DIY recept zelfgemaakte groene klei masker van 100% natuurlijke ingrediënten zoals: groene klei – leem poeder extra fijn, amandelolie koudgeperst, jojoba-olie koudgeperst 1e persing, arganolie, honing, citroenolie, lavendelolie.

Groene Klei Masker - Leem gezichtsmasker DIY Recept

Wil jij je gezicht verwennen met een goed werkend zelfgemaakt huidverzorgingsproduct, maak dan een gezichtsmasker van groene leem passend bij jou huidtype. Een groene klei masker – gezichtsmasker van leem werkt van alle klei soorten (rode, witte, gele en groene leem) het meest krachtigst en is hierdoor de ideale 100% natuurlijke huidreiniger en heeft een zeer hoog detox effect. Heb je een zeer droge en/of gevoelige huid, voeg er dan altijd jojoba-oliearganolie en/of amandelolie aan toe!

groene klei - leem - extra fijn zongedroogdGroene klei is een 100% door de natuur samengestelde levenskrachtige stof. Het reinigt en zuigt gifstoffen uit het lichaam, verbetert de doorbloeding, bevat veel oxyden, hydroxyden, sporen, enzymen, en mineralen zoals ijzer, aluminium, calcium, silicium, magnesium, kalium en natrium. Een masker van groene klei zet allerlei regenererende processen in gang. Door het unieke absorberende vermogen van leem bindt het veel gifstoffen en zorgt voor afvoer hiervan. De totale ecologie van het lichaam wordt geharmoniseerd.

Groene Klei Masker – Leem gezichtsmasker – recept 1

  • Ongeveer 2 tot 3 eetlepels gezuiverd bronwater (Spa Blauw) of afgekoeld gekookt water (niet te veel)
  • 2 à 3 eetlepels groene klei poeder – leem
Bereiding groene klei masker en aanbrengen.

groene-klei-mengselDoe 2 tot 3 eetlepels groene klei in een kom en voeg er steeds een heel klein beetje water bij, meng en roer goed door totdat er een gelijkmatig homogeen groen pap mengsel van klei ontstaat. Het groene klei masker is nu klaar voor gebruik. Breng het met de vingers of een kwastje dik aan op het gezicht en rond de oog contouren. Dit masker zuivert, reinigt de poriën en haalt mee-eters weg. Bovendien maakt het de huid zijdezacht.

Hoe lang laat je het groene klei masker zitten?

  • Heb je een droge, gevoelige en/of gemengde huid, laat het masker dan 5 á 10 minuten intrekken.
  • Heb je een onzuivere vette huid, laat het masker dan 10 á 20 minuten intrekken. (bekijk onderaan dit blog ook de tips en werking door toevoeging van essentiële olie)

Tip: na de behandeling kun je voor een verzachtend resultaat op je gezicht jojoba-olie body spray gebruiken. Deze olie versterkt de hydrolipidenlaag van de huid en reguleert de talgproductie van de vette huid. Dringt diep in de huid waardoor de huidvochtigheid positief beïnvloed wordt. tevens is het een effectief wapen tegen glimmende plekken en puistjes.

Gebruik en advies groene klei masker.

Wanneer breng je het groene klei masker aan? Ons advies, maak een groene klei gezichtsmasker altijd in de avond of voor dat je naar bed gaat. Laat het intrekken en spoel na 5 a 10 minuten (zeer gevoelige huid) of 10 a 20 minuten (normale huid) je gezichtshuid af met lauw tot warm water. Dep de huid van je gezicht zachtjes droog. Gebruik geen reinigende alcohol, anders haal je de natuurlijke beschermlaag weg en krijg je juist een overproductie aan talg.  Bij sommige mensen werkt een masker van groene klei zeer sterk en ziet de huid na het verwijderen van de leem wat rood. In de nacht kan je gezicht goed herstellen, de volgende ochtend zal je gezicht er weer rustig uit zien.

De groene leem werkt na en kan zoveel afvalstoffen naar buiten trekken dat je na een eerste behandeling kan denken dat het juist de onzuiverheden of puistjes versterkt. Niets is minder waar, het wordt er uiteindelijk alleen maar beter van.


Groene Klei Masker – Leem gezichtsmasker – recept 2

groene klei gezichtsmasker - leem gezichtsmaskerGroene klei masker – leem gezichtsmasker voor de droge huid! Volg recept 1 maar vervang het bronwater door een kleine hoeveelheid plantaardige olie zoals jojoba-olie, arganolie of amandelolie of maak een combinatie van deze oliën. meng en roer de groene klei – leem poeder goed met de gekozen olie door elkaar totdat er een gelijkmatig homogeen groen pap mengsel van klei ontstaat. Het groene klei masker is nu klaar voor gebruik.


Groene Klei Masker – Leem gezichtsmasker – recept 3

Huidproblemen zoals acne en mee-eters?

Do it Yourself recept - Leem gezichtsmasker - groen klei maskerHeb jij last van huidproblemen zoals acne en mee-eters. Acne kan worden veroorzaakt door een overproductie van talg, een opbouw van bacteriën of het onregelmatig afstoten van dode huidcellen. Als er iets is wat goed helpt tegen al deze huidproblemen is het wel Groene Leem. Wanneer je één a twee keer in de week een masker van groene klei neemt van 10 a 20 minuten, haalt dit letterlijk al je onzuiverheden naar de oppervlakte en voedt het de huid met mineralen. Na gebruik is je huid goed diep gereinigd en voelt deze weer super zacht aan.

Verhoog de werking van een Leem Masker

Verhoog de werking van een groene klei masker door er een beetje honing en citroensap of 1 druppel essentiële citroenolie aan toe te voegen. Honing bevat biotine (vitamine H), een huidvitamine. Een tekort hieraan kan leiden tot huidproblemen. Honing kan een extra bijdrage leveren ter voorkoming van schade aan de huid. Honing met citroen versterkt het huidweefsel, bevordert de bloedsomloop en het helpt bij het oplossen van huidproblemen zoals een zeer vermoeide en/of onzuivere huid of acne.

Extra toevoegen van essentiële olie aan groene klei masker!

citroen olie - lavendel olieEen essentiële olie geeft een extra toevoeging aan de werking van een leem masker. Zo zorgt citroenolie voor het tegen gaan van de vette huid en remt hierdoor de vet productie en productie van talg.

Je kunt er ook nog Tea tree olie aan toevoegen voor een extra ontsmettend en bacterie dodende werking.

Een druppel lavendelolie verzacht en geeft een ontspannend gevoel aan de huid, tevens zorgt dit voor een goede nachtrust!

Let op!
Citrusoliën zijn fototoxisch, na gebruik van citroenolie op de huid minimaal 12 uur direct zonlicht vermijden.


In onze rubriek aromatherapie hebben wij een selectie boeken die onmisbaar zijn als je meer wilt weten over de werking, het gebruik en toepassen van essentiële oliën. Wil je meer weten over het gebruik en toepassing van etherische oliën, dan is de pocket gids inleiding tot Modern Essentials een onmisbaar en heel handig boekje op zak formaat. Het Modern Essentials boek is een naslagwerk dat je niet mag missen als je zuivere essentiële oliën wilt gebruikt binnen je gezin of praktijk.

Voor meer informatie over essentiële oliën verwijzen wij je graag naar Enjoil. De dames van Enjoil geven regelmatig GRATIS basisworkshops door het hele land. Kijk voor hun data op de website. KALENDER ENJOIL.

Like onze facebookpagina en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips, trucs en producten!