Douche olie van groene klei met essentiële oliën – DIY recept

Douche olie met groene klei, waarom met groene klei? Groene klei (ook wel groene leem genoemd) is een soort minerale klei die gewaardeerd wordt vanwege zijn sterk absorberende eigenschappen. Groene klei is een bio-mineraal dat is samengesteld uit ontbonden plantenmateriaal en mineralen en bevat ook nog sporenelementen zoals calcium, aluminium, magnesium, siliciumdioxide, fosfor, koper en zink. Volgens beoefenaars van alternatieve geneeswijzen is de samenstelling van groene klei bijzonder gunstig als therapeutische behandeling voor een groot aantal gezondheidsuitdagingen.

douche olie

Schoonheid voordelen

Groene klei wordt van oudsher gebruikt in schoonheidsbehandeling en is een veelgebruikt ingrediënt in veel hedendaagse commerciële gezichtsmaskers. Groene klei verwijdert onzuiverheden uit de poriën, verstevigt de huid en heeft een scrub effect zodat het dode huidcellen verwijdert. Het is daarom ook zeer geschikt als een douche olie voor het hele lichaam om een droge ruwe huid te verzachten.

Zelf groene klei douche olie maken

Benodigdheden:

Vul het flesje voor 1/3 met groene leempoeder. Voeg draagolie toe tot 2/3 van het flesje gevuld is. Schud de groene leem met de olie tot alles goed gemengd is.

Voeg ongeveer 30 druppels van je favoriete essentiële oliën toe. Ruik regelmatig tot je de geur als prettig ervaart. Als je tevreden bent over de geur vul dan je flesje volledig af met draagolie en voila je doucheolie is klaar!

Essentiële olië recepten voor 100ml doucheolie

Forest Rain

Morning Hike

groene leem

Flower morning

Rise-N-Shine

Burning Love

Evening love

Endless Love

Full Moon

En zo kunnen we nog heel veel mooie recepten zelf samenstellen als je gewoon op je gevoel af gaat en weet wat je lekker vindt kun je steeds variëren.

Het mooie van essentiële oliën is dat ze kunnen worden gebruikt voor meer dan alleen huidverzorging. In onze rubriek aromatherapie hebben wij een selectie boeken die onmisbaar zijn als je meer wilt weten over de werking, het gebruik en toepassen van essentiële oliën. Wil je meer weten over het gebruik en toepassing van etherische oliën, dan is de pocket gids inleiding tot Modern Essentials een onmisbaar en heel handig boekje op zak formaat. Het Modern Essentials boek is een naslagwerk dat je niet mag missen als je zuivere essentiële oliën wilt gebruikt binnen je gezin of praktijk.

Like onze facebookpagina en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips, trucs en producten!