Droge Shampoo zelf maken – DIY Recepten Haarverzorging

Een natuurlijke DIY – doe het zelf droge shampoo is goed zelf te maken, er zijn een paar natuurlijke  grondstoffen / ingrediënten nodig die vaak al in het keukenkastje aanwezig zijn. Ontdek hoe je eenvoudig een droge shampoo doe het zelf recept kan maken voor blond of donker haar.

Droge Shampoo zelf maken – DIY Recepten Haarverzorging

Door het toevoegen van essentiële olie geef je het recept een eigen heerlijke geur of extra verzachtende en verzorgende werking voor het haar.

Droge Shampoo zelf maken

Droge shampoo is een haarverzorgingsproduct dat gebruik maakt van droge poedervormige ingrediënten zoals zuiveringszout baking soda, maiszetmeel, cacao poeder, kruidenpoeders en kleisoorten.

Baking Soda, Zuivere Natriumbicarbonaat, Zuiveringszout food grade 250 mlBenodigdheden droogshampoo recept 1: Blond haar

Voor blond haar kun je alleen baking soda gebruiken met essentiële olie, een beter strooi effect krijg je met 1 eetlepel maizena en 1 eetlepel baking soda.

Benodigdheden droogshampoo recept 2: Donker haar

Lavendel Essentiële olie - Lavender Lavendula angustifolia dōTERRA 15mlVoor blond haar kun je alleen baking soda gebruiken met essentiële olie, een beter strooi effect krijg je met 1 eetlepel maizena en 1 eetlepel baking soda.

Doe de poeder in een bakje en meng door elkaar, doe er naar keuze een druppel essentiële olie bij voor de geur. Pepermunt, lavendel, sandelhoutgeranium zijn favorieten. Doe er niet te veel essentiële olie bij anders wordt het te kleverig en strooit het niet. Doe nu alles in een strooibeker of zoutstrooier.

Strooi het poeder voorzichtig door het haar of breng aan met een kwast, maak een scheiding en werk de hoofdhuid af. Verdeel met de vingers door het haar. Ga met een borstel, poederkwast of kam door je haar om het overtollige poeder te verwijderen.

Met een droogshampoo kun je het haar verzorgen en er schoon en verzorgd uit te laten zien.

Top 10 essentiële oliën voor het haar.

Je kunt op een gemakkelijkste manier essentiële oliën gebruiken voor je haar door eenvoudig 2 a 3 druppels van je favoriete etherische olie te druppelen op je haarborstel. Essentiële oliën zijn een heerlijk geurende bijdrage aan de verzorging van je haar.

Borstel zoals gewoonlijk je haar. Het laat een mooie aanhoudende geur achter op je haarlokken!

Er zijn heel veel essentiële oliën met aangename geuren. Maar wat zijn de beste etherische oliën voor haar? Bekijk hieronder tien van onze favoriete oliën om toe te voegen aan haarproducten zoals shampoo, conditioner en haarspray!

1. Geranium essentiële olie
2. Lavendel essentiële olie
3. Ylang Ylang essentiële olie
4. Jasmijn essentiële olie
5. Rozemarijn essentiële olie
6. Roos essentiële olie
7. Wilde sinaasappel – Wild Orange essentiële olie
8. Sandelhout essentiële olie
9. Citroen essentiële olie
10. Neroli essentiële olie

Het mooie van essentiële oliën is dat ze kunnen worden gebruikt voor meer dan alleen haarverzorging. In onze rubriek aromatherapie hebben wij een selectie boeken die onmisbaar zijn als je meer wilt weten over de werking, het gebruik en toepassen van essentiële oliën. Wil je meer weten over het gebruik en toepassing van etherische oliën, dan is de pocket gids inleiding tot Modern Essentials een onmisbaar en heel handig boekje op zak formaat. Het Modern Essentials boek is een naslagwerk dat je niet mag missen als je zuivere essentiële oliën wilt gebruikt binnen je gezin of praktijk.