Body Spray Recepten – DIY Essentiële Olie Spray

Body spray recepten om zelf te maken. Spray’s voor het lichaam zijn heerlijk voor je lijf! Ze verfrissen, geven een verkwikkend gevoel en zijn verzachtend en verzorgend voor je huid.

Essentiële oliën worden goed door de huid opgenomen en zijn het perfecte ingrediënt voor de persoonlijke verzorging. Essentiële oliën ruiken niet alleen lekker, maar verzachten en voeden de huid. En afhankelijk van de gekozen essentiële olie geven ze je een ontspannen of juist energiek gevoel.

Body Spray Recepten - DIY Essentiële Olie Spray

Basisrecept Do it Youself Essentiële olie body Spray

Benodigdheden:

  • glazen sprayfles
  • gedestilleerd of gedemineraliseerd water
  • 30 tot 40 druppels essentiële olie op +- 100 ml gedestilleerd water

Vul een glazen sprayflesje met water en voeg daar de essentiële olie aan toe, goed schudden voor gebruik.

Verzachtende oliën: Lavendel, Sandelhout, Geranium, Bergamot, Ylang Ylang, Sinaasappel en Roos.
Verkwikkende oliën: Pepermunt, Eucalyptus, Grapefruit, Citroen, Basilicum en Tijm.

Let op!
Citrus oliën zijn fototoxisch, na gebruik van citrusoliën op de huid minimaal 12 tot 48 uur direct zonlicht vermijden.

Recept body spray of Parfum Body Spray

Met onderstaande tabel kunnen heerlijke body sprays of body parfums gemaakt worden. De procenten zijn de verhoudingen die gebruikt worden van de verschillende ingrediënten.

Alcohol in natuurlijke cosmetica fungeert als conserveermiddel en zorgt ervoor dat de olie niet daalt naar de bodem van de fles. Glycerine of een basis olie zorgen voor een goede menging van de essentiële olie en de geur van de olie blijft langer aanwezig op de huid. Ook werken deze ingrediënten extra hydraterend.

Instructies:

  • Gebruik een sprayfles van glas
  • Meng langzaam de essentiële olie met de alcohol
  • Meng apart de draagolie of glycerine met gedistilleerd water.
  • Combineer de twee mixen in de glazen fles.
  • Laat even rusten op een donkere koele plaats en schud goed voor gebruik
  • De Body Spray is klaar voor gebruik!

Voorbeeld voor 100 ml lichaamsspray: 50 ml gedestilleerd of gedemineraliseerd water, 25 ml alcohol en 23 ml Glycerine of basisolie zoals kokosolie en 2 ml essentiële olie (+- 30 tot  40 druppels)

Ingrediënten en verhoudingen Body Spray:

* Voor een extra geurende body parfum spray gebruik 5% essentiële olie van het totaal.

Gebruik voor onderstaande voorbeelden van heerlijke body spray’s bovenstaand basis recept met alleen gedemineraliseerd water of het recept met alcohol, glycerine en een basis olie zoals kokosolie als ingrediënt in combinatie met de beschreven essentiële oliën.

Kalmerende Body Spray 100 ml

* Deze spray is heerlijk ontspannend, verzachtend en hydraterend voor de huid.

Glazen sprayfles amber bruin spray verstuiver leeg navulbaarGlazen spray fles spraypistool verstuiver amber bruin glas leeg navulbaar 150mlGlazen spray fles amber glas spray verstuiver vernevelaar

Verkwikkende frisse Body Spray 100 ml

* Deze lichaamsspray is hydraterend en heerlijk fris maar toch verzachtend voor de huid en geeft een verkwikkend gevoel.

Houd in gedachten dat essentiële oliën zeer krachtig zijn. Niet alle etherische oliën mogen worden gebruikt bij baby’s of peuters. Sommige oliën moeten vermeden worden tijdens de zwangerschap of bij het geven van borstvoeding.

Spray NOOIT essentiële oliën in je gezicht want dit kan irritatie aan de ogen geven. Mocht het toch gebeuren dan kun je met een basisolie de essentiële olie wegwrijven. Doe dit niet met water, water en essentiële oliën mengen niet.

Startersset Essentiële oliën

Wij hebben voor u een introductiekit met drie essentiële oliën, Lavendel, Citroen en Pepermunt. Deze drie basisoliën kunt u voor veel doeleinden gebruiken.  Ook in uw diffuser  voor een heerlijke geur en aromatherapie. Bij deze introductiekit ontvangt u een uitgebreide gebruiksaanwijzing met veel waardevolle tips.

introductiekit essentiële oliën

Het mooie van essentiële oliën is dat ze kunnen worden gebruikt voor meer dan alleen huidverzorging. In onze rubriek aromatherapie hebben wij een selectie boeken die onmisbaar zijn als je meer wilt weten over de werking, het gebruik en toepassen van essentiële oliën. Wil je meer weten over het gebruik en toepassing van etherische oliën, dan is de pocket gids inleiding tot Modern Essentials een onmisbaar en heel handig boekje op zak formaat. Het Modern Essentials boek is een naslagwerk dat je niet mag missen als je zuivere essentiële oliën wilt gebruikt binnen je gezin of praktijk.

Wij schrijven regelmatig blogs met recepten om je eigen cosmetica te maken met natuurlijke producten. Bekijk hier alle DIY recepten!

Wilt je op de hoogte blijven van nieuwe recepten en tips en trucs houd dan onzefacebookpagina in de gaten of like onze facebookpagina zodat je niets mist.