DIY

Zuiverende werking Himalaya Zoutlampen + Natuurlijke voordelen

Zuiverende werking Himalaya Zoutlampen + Natuurlijke voordelen

Het toepassen en gebruiken van natuurlijke producten en materialen binnen ons leven geeft ons naast de vaak gezonde zuiverende werking op lichaam en geest al een goed gevoel. Dit goede gevoel willen wij graag aan elkaar doorgeven. De Himalaya zoutlamp is daar ook één van. Je weet niet wat je mist als je nog nooit een Himalaya zoutlamp in handen hebt gehad. Over deze zacht gloeiende natuurlijke bron worden vele natuurlijke voordelen beschreven.

Zuiverende werking Himalaya Zoutlampen + Natuurlijke voordelen

Zuiverende werking Himalaya zoutlampen

Himalayazout heeft van nature een natuurlijke helende zuiverende werking. Het zuivert o.a. de lucht door de hygroscopische kracht. Een zoutlamp is een grote brok zout afkomstig uit de ondergrondse mijnen aan de westelijke rand van het Himalaya gebergte op een houten voet met een gloeilamp binnen in. Een brok Himalaya zout heeft een ongelofelijke kracht om allergenen zoals stof, fijnstof, rookdeeltjes, pollen en andere onzuivere microscopische verontreinigingen die zijn opgenomen in de waterdeeltjes uit de lucht aan te trekken, vast te houden, af te breken en te verwijderen.

De zoutlamp absorbeert dus de verontreinigde watermoleculen uit de omgeving en als de lamp aan staat verdampen deze watermoleculen weer schoon terug in de lucht. De luchtkwaliteit wordt hierdoor bevorderd.

Hierdoor is een Himalaya zoutkristal lamp een natuurlijke bron die zorgt voor frisse schone lucht. Door de mineraalconcentratie heeft de kleur van Himalaya zoutlampen variërend een lichtroze tot roze oranje achtige tint. Het kijken naar de gloed van het licht heeft van zichzelf al een therapeutische rustgevende werking. Door het fijne warme rustgevende licht is er voor de Himalaya zoutlamp overal in huis wel een mooi plekje te vinden!

Voordelen Himalaya Zoutlamp

Naast de bewezen bekende zuiverende werking van Himalaya zout worden er nog vele andere (natuurlijke) voordelen en de weldadige invloed op lichaam en geest door de Himalaya zoutlamp beschreven. Sommige voordelen zijn wetenschappelijk bewezen en onderbouwd, andere voordelen komen voort uit de gebruikservaring en reacties van mens en dier. Graag zetten wij een aantal van deze benoemde overtuigingen op een rij.

  1. Het meest bekende voordeel van Himalaya zout is de ongelofelijke natuurlijke kracht om onzuiverheden uit de lucht te zuiveren zoals pollen, stofdeeltjes en rook.
  2. Het licht en de kleur van de zoutlamp bevorderd de ontspanning van lichaam en geest.
  3. De zoutlamp geeft sfeer, gezelligheid en een positieve energie.
  4. De zoutlamp helpt goed als ondersteuning bij luchtwegproblemen, astma en bronchitis. Een zoutrijke atmosfeer is goed en heilzaam voor de luchtwegen, verminderd hoesten en zorgt voor een goede huid doorbloeding.
  5. De zoutlamp is ideaal als nachtlampje en bevorderd een betere slaap en nachtrust.
  6.  De zoutlamp heeft een positief effect op angst, prikkels en hooggevoeligheid. De lamp helpt bij bange, angstige, onrustige, geprikkelde mensen, dieren en kinderen deze angst, prikkels en hooggevoeligheid te verminderen.
  7.  De zoutlamp neutraliseert elektromagnetische straling die voortvloeit uit gebruikte elektronica zoals computer, televisie, tablet, mobiele telefoon, stereo en andere dagelijkse gebruiksapparaten. Zoutkristallen kunnen een natuurlijke tegenpool vormen door afgifte van negatief geladen ionen en brengen hierdoor elektrische lading weer in positieve evenwicht.
  8. Een zoutlamp zou ook goed helpen bij chronische vermoeidheid. Er wordt gezegd dat na een week het effect al merkbaar moet zijn. Als je het gevoel hebt moe te zijn en niet te weten waarom, probeer dan eens een week lang continu in de buurt te zijn van een zoutlamp en kijk dan of de lamp help je energieniveaus te verhogen.

Zoutlamp himalaya zoutkristal lamp (Haliet) himalayazoutZoutkristal Theelicht Himalayazout sfeerlicht waxinehouder XXLNaast de bewezen kennis van de zuiverende werking van Himalaya zout en de benoemde voordelen is de Zoutlamp Himalaya zoutkristal lamp gewoon een prachtig natuurproduct uit het Himalayagebergte. Deze ruwe unieke lampen met sfeervol licht zijn warm, aangenaam en rustgevend. Deze lampen zijn toe te passen in elk interieur, en zijn een prachtig cadeau om aan een dierbaar iemand of jezelf te geven.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten en tips en trucs houd dan onze facebookpagina in de gaten of like onze facebookpagina zodat u niets mist.